Bier van de maand maart

Brouwerij in de Nacht

 

Passie is het woord wat past bij wat zij doen, Lie Tsai en Peter Bouman.
In december 2010 neergestreken in Noord Limburg, in Venlo aan de Klaasstraat.
In deze straat is het waar zij Restaurant De Kluis geopend hebben na een periode van oriëntatie wat bij hun idee van een eigen onderneming zou kunnen passen.

 

Na het aanschaffen van een Speidel brouwketel begon het experimenteren dan ook in de keuken. Ketel op een pallet, recept gereed en uitproberen maar.
De reacties van de mensen waaraan ze het bier lieten proeven, waren dermate motiverend dat ze al gauw een grotere hoeveelheid naar eigen recept hebben laten brouwen als huurbrouwer.
Op deze manier kunnen ze het bier schenken in het restaurant en verder verdelen in andere horeca en slijterijen.

 

Zij maken exclusieve bieren in een beperkte oplage.
Dit zorgt ervoor dat ze de kwaliteit kunnen hanteren waarnaar ze streven.
Het zijn ook zeker gastronomische bieren, met name de Belhamel en Donker Sur Lie passen
uitstekend in het wildseizoen en bij een mooi vleesgerecht.

 

De diepe smaken in Donker Sur Lie van het gebrande mout, kandij, de warmte van de gember en
het aroma van de roze peper komen heerlijk samen bij een hertenbiefstuk met gebakken paddenstoelen,
rode portsaus en gesmolten (eenden)lever. Fantastisch!

Scholsen Ties gaat prima bij gevogelte en bijvoorbeeld een salade met een wat vollere vis of een verse pasta.
Ook lekker is het bier in zuurkool, zachtjes gestoofd met een klontje roomboter, het kleine bittertje komt dan mooi naar voren.
Fazantje erbij en genieten maar!

 

Er valt nog zoveel te ontdekken, we zijn er dag en nacht mee bezig.
Zo is ook de naam van de brouwerij ontstaan, de ideeën komen In De Nacht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie