Recept van de dag: 18 juli

Plaattaart met Zomergroenten

Ingrediënten 4 personen

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;
2 eetlepels groene pesto;
125 ml creme fraiche;
1 courgette, in schuine plakken;
4 tomaten, in plakken;
1 gele paprika, in ringen;
100 g geraspte kaas

Verder heb je nodig

Bakplaat (30 x 40 cm), ingevet.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 C. Op bakplaat bodem met opstaande rand maken door deegplakjes naast elkaar te leggen en naden goed dicht te drukken. Met vork enkele gaatjes in deeg prikken. Deegbodem in oven 5 min. voorbakken. Pesto door creme fraiche roeren en mengsel over deegbodem uitstrijken. Groenten erover verdelen en bestrooien met zout, peper en geraspte kaas. Plaattaart nog ca. 15 min. in oven goudbruin en gaar bakken. Taart uit oven nemen en warm serveren.

Smakelijk eten!!

Geef een reactie