Recept van de dag: 19 juli

Quiche met prei en geitenkaas

Ingrediënten 8 personen

230 g bladerdeeg,

25 g boter,

2 flinke preien,

100 g zachte,

verse geitenkaas,

2 eieren + 1 dooier,

2 dl crème fraîche ,

bosje verse bieslook (12 g),

25 g geraspte gruyère kaas

Verder heb je nodig

Vorm 30 cm, bakpapier.

VOORBEREIDING: Oven voorverwarmen, 200°C,hete lucht. Leg het deeg in de vorm, prik het flink in met een vork en bak het 10 minuten. Zet de oven nu op 175°C. Snijd de prei in ringetjes,1/2 cm. Smoor de prei 5 minuten in de boter. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, p en z. Snijd de geitenkaas in blokjes. Verdeel de prei over de bodem, verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel eroverheen. Strooi de gruyère erover en bak 30 à 35 min.

Serveertip

Warm serveren. Kan ook als lunchgerecht voor 3 à 4 personen.
TIP: doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.
Nog een paar tips: Zorg dat de oven voorverwarmd èn op temperatuur is, voordat je de bodem voorbakt. Gebruik liefst een metalen vorm. Zorg dat je prei niet te nat is, eventueel afgieten. Je kunt ook nog een laagje paneermeel op de bodem strooien voordat je de prei toevoegt.

Bron

Vriendin.

Geef een reactie