Recept van de dag: 19 juli
Quiche met prei en geitenkaas
Ingrediënten 8 personen
230 g bladerdeeg,
25 g boter,
2 flinke preien,
100 g zachte,
verse geitenkaas,
2 eieren + 1 dooier,
2 dl crème fraîche ,
bosje verse bieslook (12 g),
25 g geraspte gruyère kaas
Verder heb je nodig
Vorm 30 cm, bakpapier.
VOORBEREIDING: Oven voorverwarmen, 200°C,hete lucht. Leg het deeg in de vorm, prik het flink in met een vork en bak het 10 minuten. Zet de oven nu op 175°C. Snijd de prei in ringetjes,1/2 cm. Smoor de prei 5 minuten in de boter. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, p en z. Snijd de geitenkaas in blokjes. Verdeel de prei over de bodem, verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel eroverheen. Strooi de gruyère erover en bak 30 à 35 min.
Warm serveren. Kan ook als lunchgerecht voor 3 à 4 personen.
TIP: doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.
Nog een paar tips: Zorg dat de oven voorverwarmd èn op temperatuur is, voordat je de bodem voorbakt. Gebruik liefst een metalen vorm. Zorg dat je prei niet te nat is, eventueel afgieten. Je kunt ook nog een laagje paneermeel op de bodem strooien voordat je de prei toevoegt.
Vriendin.