Recept van de dag: Merluza en Cointreau

Ingrediënten 4 personen

1 el olijfolie
Chileense zeebaarsfilet, ontveld
Zout
Witte peper, versgemalen
1/2 el verse Italiaanse peterselieblaadjes, fijngehakt
1/2 el verse korianderblaadjes, fijngehakt
115 g sobamie van groene thee, al dente gekookt (groene bamie)
3 mini-patissons, gehalveerd en geroosterd

Marinade:
1 – Meng de olie, de Cointreau, het sinaasappelsap en de sojasaus in een stenen of glazen schaal en voeg de zeebaars toe; bedek de vis met de marinade; bedek de schaal; laat een nacht in de koelkast staan.

Kreeft-sinaasbouillon:
1 – Meng de marinade met water in een sauspan boven een gematigd vuur; laat 5 minuten koken.
2 – Roer er de kreeftenfumet door; laat 5 minuten koken; zet opzij.

1 – Verwarm de oven tot 200°C.
2 – Kruid de filet met zout, peper en een laagje kruiden.
3 – Verhit olie in een braadpan; schroei de filet anderhalve minuut aan elke kant.
4 – Plaats de pan in de oven; kook tot de vis gaar is.
5 – Kook de pasta en maak de groenten klaar; voeg de bouillon toe; dien op met de filet en de steeltjes bieslook.

3 rode kerstomaatjes, gehalveerd 2 tl verse bieslook in stukken van 1,5 cm gesneden

Marinade:
12 cl olijfolie
25 cl Cointreau
12 cl vers sinaasappelsap
1 el lichte sojasaus

Kreeft-sinaasbouillon:
6 cl marinade
1/4 l water
1 tl kreeftenfumet (Sterk ingekookt aromatisch vocht van vis, wild, truffel en champignon. Ook van groenten.)

Bereidingswijze

Marinade:
1 – Meng de olie, de Cointreau, het sinaasappelsap en de sojasaus in een stenen of glazen schaal en voeg de zeebaars toe; bedek de vis met de marinade; bedek de schaal; laat een nacht in de koelkast staan.

Kreeft-sinaasbouillon:
1 – Meng de marinade met water in een sauspan boven een gematigd vuur; laat 5 minuten koken.
2 – Roer er de kreeftenfumet door; laat 5 minuten koken; zet opzij.

1 – Verwarm de oven tot 200°C.
2 – Kruid de filet met zout, peper en een laagje kruiden.
3 – Verhit olie in een Braadpan; schroei de filet anderhalve minuut aan elke kant.
4 – Plaats de pan in de oven; kook tot de vis gaar is.
5 – Kook de pasta en maak de groenten klaar; voeg de bouillon toe; dien op met de filet en de steeltjes bieslook.

Serveer hierbij een heerlijke Chardonnay.

Geef een reactie