Delaforce Tawny Port

 10,70

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Delaforce Tawny is een aantrekkelijke, jonge tawny Port die lichter in kleur en stijl is dan een Ruby, maar die wel zijn rijke smaak behoudt. Deze Tawny toont rijpheid en karakter. De Delaforce Tawny heeft een gemiddelde leeftijd van 5 á 6 jaar en is minder zoet dan de Ruby.

Geschiedenis:

De geschiedenis van de familie Delaforce begint vanaf 400 jaar geleden. Hun betrokkenheid bij de handel in port dateert vanaf 1834 toen John Fleurriet Delaforce naar Porto verhuisde om de nieuwe onderneming van Martinez Gassiot op te zetten. In 1868 richtte zijn zoon George Henry zijn eigen port bedrijf op; het Huis van Delaforce.

In de jaren daar op volgend werd Delaforce één van de marktleiders in port handel. Met de grootste omzet in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Rusland, de Scandinavische landen en in Portugal zelf. Tussen 1894 en 1906 werd het bedrijf onderscheiden van de andere port bedrijven met een bevel van het Portugese Koninklijk Huis om aan hun port te leveren.

In de loop der jaren heeft Delaforce een reputatie opgebouwd voor haar uitstekend mengen en veroudering vaardigheden van Port. Het huis staat ook bekend om zijn fijne Vintage Ports die geproduceerd worden uit druiven geteeld in de Roncão en Rio Torto gebieden van de Douro.

Vandaag de dag wordt Delaforce gerund door Real Companhia Velha die ook de eigenaar is van het bedrijf. Het bedrijf staat ook bekend als Royal Oporto die meer dan 250 jaar bestaan en ononderbroken handel hebben in Port.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.