Taylor’s Limited Edition Reserve Tawny Port III

 29,99

Op voorraad

Beschrijving

Taylor’s Port komt weer met een Historical Collection Limited Edition Reserve Tawny Port op de markt. In deze reeks gaat het om zeer speciale tawny ports, samengesteld uit een selectie van de uitgebreide voorraad houtgerijpte port die zijn opgeslagen in de lodges van Vila Nova da Gaia. Wijnmaker David Guimaraens blend deze ports dusdanig dat er telkens een unieke, rijke tawny uit voortkomt. Normaal gesproken rijpt een tawny port zeven jaar. de blend voor deze Reserve Tawny bevat echter ook ports met een houtrijping tussen de tien en veertig jaar. Hierdoor is de kwaliteit superieur aan een gewone tawny port en is de smaak dieper en complexer.

Om zijn lange geschiedenis van pionieren, passie en erfgoed te vieren, brengt Taylor’s nu de 3e editie in deze reeks unieke tawny ports uit: de Historical Collection Limited Edition Reserve Tawny Port III. Ook deze port is weer gebotteld in een prachtige fles, waarvan de vorm deze keer gebaseerd is op een unieke historische flesvorm uit de 18e eeuw, de zogenoemde mallet. De letterlijke vertaling van dit woord is “houten (slag)hamer” en daar lijkt de fles dan ook wel op. De mallet is de opvolger van de vroege 18e eeuwse bolvormige fles. Deze fles kon vanwege zijn vorm niet neergelegd worden en was dus niet geschikt om wijnen in te laten ouderen. De bolvormige flessen werden alleen gebruikt om de port van het vat naar de consument aan tafel te vervoeren. Omdat glas bovendien duur was in die tijd, werden ze hergebruikt en was het niet ongebruikelijk om de initialen van de eigenaar in het glas te kerven.

In de loop van de 18e eeuw werd de bolle fles geleidelijk omgevormd tot de “hamervormige” mallet. De eerste versie was rond 1730 gangbaar geworden in engeland. De vorm was niet langer bol, maar plat met een taps toelopende onderkant en een lange nek. Gaandeweg werd de vorm steeds cilindrischer en rond 1750 was de mallet-cylinder de meest gangbare vorm geworden. De mallet-cylinder was de directe voorganger van het ontwerp van de portfles zoals wij die nu kennen.

Voor de botteling van de Historical Collection Limited Edition Reserve Tawny Port III heeft Taylor’s een fles ontworpen die op de 18e eeuwse mallet-cylinder gebaseerd is. Een kloeke, maar elegante fles. De port wordt geleverd in een mooie houten kist.

 

Uitlevering van deze port zal zijn zodra de port binnen is. Dit zal medio oktober 2021 zijn.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.