Malheur 6 bier

 1,15

Excl. statiegeld

Beschrijving

Dit speciale goudblonde doordrinkbier bevat 6% volume alcohol, met hergisting op fles.
Door zijn subtiel karakter valt dit bier bijzonder in de smaak bij kenners die het milde,
kruidige en citrische Saaz-hoparoma weten te appreciëren.

Hoe schenken ?

Uit de fles

Malheur 6, vakkundig geserveerd in het typische Malheur-glas, zal het smaakgenoegen verhogen en betekent puur genieten, een unieke belevenis.

Het Malheur-glas moet perfect proper, vetvrij en droog zijn voor het gevuld wordt. Zo komen alle eigenschappen van Malheur tot hun recht.

Zorg voor een rijkelijke schuimkraag zodat het bier in het glas zo weinig mogelijk wordt  blootgesteld aan de lucht en door oxidatie de smaak zou veranderen. Bovendien oogt het aantrekkelijker en smakelijker !

  • Serveertemperatuur:  8 tot 10°C

Hoe bewaren ?

Op fles
Onze hergiste bieren kunnen vele jaren worden bewaard. Hoelang precies, hangt af van de manier waarop.  Als je Malheur 6 rechtstaand op een donkere plek bij een constante, koele temperatuur van bij voorkeur 10°C bewaart, kan het bier nog vele jaren rijpen.
Indien de flesjes plat liggen of bruusk behandeld worden, kan de gist los komen van de bodem. Maar wees gerust, die zwevende gistdeeltjes zijn eerder gezond.
Op elk flesje staat – zoals wettelijk bepaald – een uiterste bewaardatum.  Voor een bewaarbier als Malheur 6° zou een botteldatum eigenlijk meer relevant zijn.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.