Mystic Krieken bier

 1,30

Beschrijving

Pluk de dag met een apart fruitbier, Mystic Krieken.

 

In 2006 werd Mystic Krieken gelanceerd.

Het was in alle opzichten verschillend van de toen bestaande fruitbieren. De productverpakking had niet enkel een jonge uitstraling, ook de samenstelling was vernieuwend.

De basis van Mystic fruitbier is witbier, waaraan het bier zijn dorstlessende karakter dankt. Al van bij de start was dit nieuwe type fruitbier een groot succes. Zo werd de trend gezet voor fruitbieren op basis van witbier.

Nochtans wie Mystic proeft, blijft bij zijn eerste keuze.

Zo verfrissend en lekker geurend, met de volle smaak van zomerse krieken in combinatie met witbier. Mystic laat jou het jaar door genieten van krieken.

 

Zijn smaak

Met 25% kriekensap. Zonder bewaarmiddelen.

Uitzicht Helderrood met een zalmrozige schuimkraag.

Mond Krachtige smaak van krieken. Fruitzure aanzet die zachtjes overvloeit in een lichtzoete, niet kleverige afdronk.

 

Serveertip:

Ideale schenktemperatuur: 3°C

Neem een schoon, niet afgedroogd Mystic glas op voet. Schenk het bier voorzichtig uit, zonder dat de fles de rand van het glas of het schuim raakt. In het begin het glas onder een hoek van 45° houden om het nadien recht te brengen zodat er zich een mooie schuimkraag vormt.

Goed om weten: door de toevoeging van vruchtensap aan witbier kan er een bezinksel op de bodem voorkomen. Dit benadrukt het natuurlijke karakter. Schenk het bezinksel gerust mee in het glas, door 3/4 van het flesje uit te schenken, dan een draaiende beweging te maken met het flesje en vervolgens de rest van het bier in het glas te schenken.

 

Lekker bij:

Mystic Krieken heeft fruitige, vooral naar amandel geurende aroma’s die door Foodpairing® worden gelinkt met o.a. amandel, perzik, abrikoos, kers, chocolade, gebakken vlees en duif. Er werden ook unieke anijsachtige aroma’s teruggevonden. Die maken de combinatie met o.a. anijszaad, venkel, steranijs, basilicum, hysop, dille, hoppescheuten en tomaat mogelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.