Mystic Radler bier

 1,15

Beschrijving

Pluk de dag met een apart fruitbier, Mystic radler.

 

De nieuwste telg, Mystic radler, kwam er in 2015 bij. Dit type bier vindt zijn oorsprong in een 100 jaar oude, Beierse traditie. Tijdens een grote fietstocht in Zuid-Duitsland met 13.000 deelnemers, dreigde een lokale cafébaas zonder bier te vallen. Hij vond de oplossing in sprankelend citroenwater dat hij mixte met zijn pils. Radler – het Duitse woord voor fietser – was geboren.

 

De basis van Mystic radler is witbier, net als bij de andere bieren in het Mystic gamma. Door het toegevoegde citroen- en limoensap is het een verfrissend, dorstlessend bier.

 

Zijn smaak:

Uitzicht Zongele kleur met een lichte troebelheid en een witte schuimkraag.

Mond De citrusvruchten zorgen voor een zachte prikkeling in de mond, met een aangenaam zoete en verfrissende afdronk. De aroma’s van het witbier (koriander en sinaasappelschil) vormen een harmonieus geheel met het fruit.

 

Serveertips:

Ideale schenktemperatuur: 3°C

Neem een proper, niet afgedroogd Mystic glas op voet of een Mystic ‘boerkesglas’. Schenk ¾ van het bier voorzichtig uit in het schuin gehouden glas. Maak, alvorens het resterende bier uit te schenken, een korte draaibeweging met de fles om de gist van de bodem vrij te maken. Vergeet niet het glas te rechten bij het overige kwart zodat er zich een mooie schuimkraag vormt.

Goed om weten: door de toevoeging van vruchtensap aan witbier kan er een bezinksel op de bodem voorkomen. Dit benadrukt het natuurlijke karakter. Schenk de gist of het bezinksel gerust mee in het glas met behulp van de draaibeweging zoals hierboven beschreven.

 

Lekker bij:

Salades, Sorbets en Tapas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.