Ardbeg 10 Years Old

 51,40

Uitverkocht

Beschrijving

Achtergrond

De Ardbeg Distillery werd in 1815 opgericht door John Macdougall, op het kleine Schotse eiland Islay. In 1838 wordt de distilleerderij gekocht door Thomas Buchanan voor maar £1800, wel blijft de zoon van John Macdougall, Alexander het bedrijf leiden. Toen Alexander in 1853 overleed, werd het bedrijf deels overgenomen door zijn zussen en Collin Hay. Zijn zussen zijn dan ook een van de eerste vrouwelijke distilleerders van Schotland. De distilleerderij werd tot 2 keer toe gesloten en weer heropend. Na deze laatste opening in 1997 is Ardbeg uitgegroeid tot een gewild whisky merk over de hele wereld. Zo hebben ze dan ook in de afgelopen 10 jaar met 6 verschillende whisky’s prestigieuze titels gewonnen, waaronder World Whisky of the Year, Scotch Whisky of the Year en Worlds best Single Malt.

Voor veenliefhebbers is Ardbeg 10 Year Old waarschijnlijk de ‘eerste single malt’ van de hoogste kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is. De Ardbeg 10 year old rijpt op Amerikaans eiken vaten van zowel de eerste vulling als de her-vulling.

Proefnotities

Deze whisky heeft aroma’s van turf, mout, zout, vanille en pittige sinaasappel. Dit wordt in de mond aangevuld met een rokerige smaak met tonen van jodium, kruiden, drop en cacao. De afdronk is lang en rokerig met hints van anijs, geroosterde amandelen en toffee.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.