Beschrijving
Achtergrond
De Caol Ila distilleerderij werd in 1846 nabij Port Askaig op Islay opgericht door Hector Henderson. Deze locatie koos hij o.a. omdat er voldoende zoet water aanwezig was. Water is altijd om meerdere redenen belangrijk geweest: een waterval leverde energie voor de kranen waarmee de gerst werd gelost en voor de brandkranen. De moderne warmtewisselaar die er nu staat, maakt gebruik van zeewater om het warme proceswater af te koelen voor het weer naar de condensators vloeit. Vele jaren werden voorraden en vaten hier over zee aangevoerd in een kleine kustvaarder met de naam Pibroch.
Voor het maken van deze whisky wordt elk vat afzonderlijk geselecteerd, zodat het perfect aansluit bij het karakter van elk van deze verfijnde single malts.
Proefnotities
Deze whisky heeft een rijke lichte gouden kleur en heeft aroma’s van rook, vuur en fruit. Dit wordt in de mond aangevuld met een stevige, zoete en volle smaak met tonen van lichte kruiden en hout. De afdronk is lang, rokerig en robuust.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.