Teeling Pot Still Wonders of Wood #1

 82,95

Uitverkocht

Beschrijving

Achtergrond

Teeling Whiskey Company werd opgericht door Jack Teeling. Nadat hij jarenlang werkzaam was voor de Cooley distilleerderij, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Teeling houdt ervan om te experimenteren op het gebied van smaak. Ze willen dan ook unieke whiskey’s creëren met nieuwe expressies.

De eerste editie van de WOW-bottelingen bestaat uit Single Pot Still gemaakt volgens een recept van 50% gemout gerst en 50% ongemoute gerst, die driemaal is gedistilleerd in de Teeling Whiskey Distillery in Dublin en daarna volledig gerijpt in eerder ongebruikte Chinkapin American White Oak vaten. Chinkapin-eik is inheems in Oost- en Midden-Noord-Amerika met een brede houtnerf die qua samenstelling vergelijkbaar is met Chestnut Eik. Wanneer het wordt gebruikt voor de rijping van de Ierse whiskey, produceert het een heel andere smaakervaring, een kenmerkende combinatie van peperkoekkruiden en bananenbroodzoetheid die uniek is voor Ierse whiskey. Ondanks dat het pas onlangs gebotteld is, is het al geëerd tijdens de 2022 World Whiskeys Awards voor zijn kwaliteit. Met het oppakken van de titel van ’s werelds beste Ierse Single Pot Still bouwt deze whiskey voort op Teeling Whiskey’s global reputatie voor het produceren van enkele van de beste whiskey’s ter wereld.

Proefnotities

Deze whiskey heeft aroma’s van zoete toffee, butterscotch, karamelbiscuit en hout-tannines. Dit wordt in de mond aangevuld met tonen van bananenbrood, gemberkruiden en crème-achtige soda. De afdronk lang en pittig met hints van chocolade en zwarte peper.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.