Teeling single grain 0,7L

 37,95

Op voorraad

Beschrijving

Na Greenore is dit de tweede Ierse single grain whisky. Sterker nog, de whisky was aanvankelijk bestemd voor Greenore, maar werd door Teeling Whisky Company aangekocht om er iets bijzonders mee te doen. Zij lieten de whisky namelijk rijpen op vaten die eerst waren gebruikt voor de rijping van Californische Cabernet Sauvignon. Het leverde een heerlijk zoete whisky op met veel kruidige en fruitige accenten. Aangezien het grootste gedeelte van de in Ierland geproduceerde whisky uit grain whisky bestaat, leek het managing Director Jack Teeling een goed idee om dit type whisky ook als zodanig tot zijn recht te laten komen. Dit is een eerste batch van 5000 flessen en deze is gebotteld in oktober 2013.

 

Uitgebreide informatie

Teeling Whisky Company werd opgericht door Jack Teeling. Nadat hij jarenlang werkzaam was voor de Cooley distilleerderij, besloot hij voor zichzelf te beginnen. In eerste instantie als independent bottler, maar het doel is om weer zelf te gaan distilleren. Op die manier acht hij zichzelf in staat om Ierse whisky met een eigen karakter te ontwikkelen. Het streven van Teeling is dan ook gebaseerd op vier pijlers: authenticiteit, onafhankelijkheid, kwaliteit en innovatie. Jack stamt uit een echte whiskyfamilie, voorvader Walter stichtte reeds in 1782 een distilleerderij aan Marrowbone Lane in Dublin en zijn vader John was in 1987 de oprichter van de Cooley distilleerderij. Bovendien leidt hij de firma samen met zijn broer Stephen, die voorheen ook voor Cooley werkte. Cooley verloor zijn onafhankelijkheid door de overname door Beam Brands. Naast Teeling Irish Whisky bestaat het assortiment op dit moment ook nog uit de Hybrid Malt Whisky en een Poitin.

 

Proefnotitie

Kleur: helder goud.

Neus: aroma’s van gedroogde vossenbessen, rozijnen, roomboter, vanille, honing, kokos, kaneel, gember en kruidnagel.

Smaak: eerst droog en kruidig, met tonen van kaneel en vers gezaagd eikenhout. Vervolgens zoeter en fruitiger door tonen van vossenbessen, pruimen, rozijnen, gekonfijte sinaasappel en romige karamel. De afdronk is lang, droog en verwarmend met nadrukkelijk kruidige tonen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.