Beschrijving
Achtergrond
Doppiosenso IGT wordt gemaakt door de wijnboerderij Borgo Macereto. Deze wijnboerderij heeft zo’n 20 hectare grond gelegen op de heuvels tussen de gebieden Mugello en Valdisieve in Italië. Van het landgoed is 6 hectare bestemd voor wijngaarden, 3 hectare voor olijfgaarden en de rest is verdeeld tussen weide en bossen. Het verbouwen van druiven begon in 2014 toen de familie Foscarini het landgoed kocht en besloot om van een deel van het land wijngaarden te maken. Het streven van deze wijnboerderij is om biologische wijnen te maken van hoge kwaliteit.
De druiven worden met de hand geoogst. Daarna vindt directe persing plaats in een pneumatische pers en worden de druiven gemengd en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 15ºC. Hierna wordt de wijn gerijpt voor ongeveer 8 maanden in staal.
Wijneigenschappen
Deze wijn is gemaakt van verschillende witte druivensoorten en heeft een bleke strogele kleur. De wijn heeft aroma’s van perzik, kruisbes en limoen. De combinatie van deze aroma’s zorgen voor een frisse, bloemige en intens aromatische smaak.
Serveertips
Heerlijk als aperitief, maar ook perfect te combineren met visgerechten en de oosterse keuken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.