WerVin

IMG_0493

Het begin

In 1996 start Werner van Doren zijn wijnhandel vanuit de garage naast zijn ouderlijk huis in Limbricht. Hij koopt kritisch zijn wijnen in en benadert potentiële klanten rechtstreeks. In het instructielokaal van een nabijgelegen rijschool organiseert hij proeverijen, waarna de bezoekers de wijnen van hun keuze kunnen bestellen. Steeds meer klanten geven echter aan herhaalaankopen te willen doen op een door hen gewenst tijdstip. De garage wordt met behulp van oude wijnkisten ingericht als wijnhandel. De klantenkring breidt steeds meer uit door het geven van proeverijen bij mensen thuis. Ook wordt jaarlijks een grote overzichtsproeverij georganiseerd in kasteel Limbricht. En steeds meer klanten blijven trouw de winkel aan huis bezoeken.

IMG_0395

Breed assortiment

Van klein naar groter

In 2000 blijkt dat de garage te klein wordt. Niet alleen door een steeds breder assortiment aan wijnen maar ook doordat de trouwe klanten steeds meer vragen naar gedistilleerd, bier en frisdrank welke ook in het assortiment worden opgenomen. Na een zoektocht in de omgeving verhuist de zaak begin 2001 naar de Haverterstraat 30 in Nieuwstadt. Op dit adres was tot dan een drogisterij met postagentschap gevestigd. Het postagentschap blijft in het pand aanwezig en wordt vanaf 2001 ook door Werner gerund.

Breder assortiment

Vanuit deze nieuwe locatie kan een breder assortiment gevoerd worden. Naast wijn als belangrijkste productgroep krijgen ook het gedistilleerd en de speciaalbieren een eigen plek in de winkel. Binnen het gedistilleerd krijgt Whiskey een prominente plek in de winkel. Een vast kernassortiment wordt aangevuld met een regelmatig wisselend assortiment aan bijzondere whiskeys.

Een grotere opslagruimte biedt de mogelijkheid om te investeren in tapinstallaties, statafels en bankensets. De uitgebreide mogelijkheden en uitstekende service van de partyservice van WerVin zijn inmiddels een begrip in de omgeving.

IMG_0472

Tappas …

Proeverijen

De organisatie van proeverijen blijft maar dan op steeds meer verschillende locaties. De thuisproeverijen blijven een succes, en worden nu aangeboden met een tapas-arrangement. In het voor- en najaar worden proeverijen georganiseerd op interessante locaties: kasteel Park in Born, Goergen Sauna in Sittard en juwelier IMPS in Susteren zijn hier voorbeelden van. Naast wijnproeverijen kunnen ook bierproeverijen, likeurproeverijen en whiskeyproeverijen geboekt worden.

Speciaalbieren

IMG_1404

Speciaalbieren uit eigen dorp !

Speciaalbieren zijn een belangrijk speerpunt van de zaak. In 2005 lanceert Werner Nuujsjtadts Naat, een speciaalbier dat meteen een hype wordt in het dorp. Zelfs in de plaatselijke carnavalsoptocht wordt er aandacht aan geschonken. In 2011 wordt een tweede eigen bier op de markt gezet: Lumens Blond – vernoemd naar één van de twee voormalige Nieuwstadtse brouwerijen. Natuurlijk kan de tweede voormalige brouwerij – Kruijen – niet achter blijven. In 2012 volgt het zware bier Kruijens Kracht dat in een landelijke pol op bier.blog.nl wordt gekozen tot beste nieuwe bier van 2012.

IMG_1381Het succes van de zaak wordt bepaald door vakmanschap, goede service en oog voor detail. Dat laatste geldt zeker voor de cadeauverpakkingen waar altijd extra aandacht aan wordt besteed.