Les Jamelles Chardonnay 2020 Wit

 9,85

Artikelnummer: 352490017620 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Chardonnay van het frisse, fruitige type met de rijkdom van een witte Bourgogne. Abrikoos, peer en appel zijn herkenbaar evenals noten en een klein botertje. Voorzichtige vanille tonen en een limoenachtige indruk op het laatst.

35% van de wijn gist en ligt gedurende 8 maand op eikenhout op de lie. Hier vindt ook demelkzure gisting plaats. Het merendeel van de wijn gist op roestvrij staal waar de melkzure gisting wordt tegen gegaan.

Diverse medailles en hoge punten door de internationale vakbladen vallen Les Jamelles ten deel…

Robert parker 87

Catherine en Laurent Deluanay, wiens roots in de Bourgogne liggen, maken sinds 1991 samen de wijnen van wijnhuis Les Jamelles. In de Zuid-Franse regio Languedoc beheren deze gepassioneerde wijnmakers een wijndomein in Marseillette, een dorpje dichtbij Carcassonne. Catherine begeleidt verschillende lokale producenten met wie ze een langdurig partnerschap onderhoudt. Het heeft jaren geduurd voordat ze de beste terroirs voor elke druivensoort in de Languedoc gevonden hadden. Vervolgens moesten ze de verschillende producenten overtuigen om samen te werken en karaktervolle, gebalanceerde en complexe wijnen te maken die druif-typisch moesten zijn. Catherine Deluanay is een van de weinige vrouwen die als wijnmaker werkt.

Het geheim van de hoge kwaliteit schuilt in de rijke verscheidenheid van terroirs; sommige zorgen voor fruit, andere voor structuur en rondheid en weer andere voor frisheid. De druiven worden zo mogelijk bij de producenten gevinifieerd onder het toeziend oog en onder supervisie van Catherine en haar team. Er wordt zo gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten om de kenmerken van elke wijn en iedere jaargang zoveel mogelijk te behouden. Als de wijnen zijn geouderd worden de definitieve blends door haarzelf bepaald met als doel de diversiteit van het terroir behouden. Een authentieke collectie van grote klassiekers met daarbij ook verrassende lokale variëteiten die de ontdekking zeker waard zijn zoals de Chardonnay en de Merlot.

Extra informatie

Alcohol %

13.0

Wijnkleur

Wit

Land van herkomst

Producent

Les Jamelles

Jaargang

2020

Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.