Masterclass Borgo Macereto Wijnen

 35,00

Op voorraad

Beschrijving

We zijn er heel trots op dat de we de prachtige wijnen van wijnhuis Borgo Macereto uit Chianti, Italië in ons assortiment mogen voeren. Samen met nog twee collega-slijters zijn wij exclusieve importeur voor deze wijnen in Nederland.

De boerderij van Macereto strekt zich uit over ongeveer 20 hectare op de heuvels die het gebied tussen Mugello en Valdisieve in de gemeente Dicomano (FI) domineren. Van het landgoed is 6 hectare bestemd voor wijngaarden, 3 voor olijfgaarden en de rest is verdeeld over weilanden en hakhout. De agrarische realiteit werd geboren in 2014 toen de Foscarini-familie het in bezit nam en besloot een groot deel ervan te wijden aan wijngaarden, waarbij de oorspronkelijke 3 hectare Sangiovese- en Gamay-wijngaarden werden hersteld en nieuwe Pinot Noir-wijnstokken werden geplant in 2016, evenals een verscheidenheid aan aromatische witte wijnen, waaronder Riesling, Incrocio Manzoni, Moscato, Sauvignon Blanc en Viognier, om een ​​noot van originaliteit, frisheid en elegantie te geven, naast de onvermijdelijke Sangiovese, basis voor de productie van Chianti Rufina-wijnen waartoe het bedrijf behoort.

Op zaterdag 3  juni komt Pamela Bicchi, sommelier, wijnschrijfster naar Nieuwstadt om een masterclass te geven over de wijnen van Borgo Macereto en Demarie wijnen. De proeverij wordt gehouden bij Restaurant de Roosterhoeve, Hoekstraat 29 te Roosteren. Dit is voor u een uitgelezen kans om de – volgens ons – mooiste Chianti wijnen en top Pinot Noir wijnen te proeven. Daarnaast zullen we nogmaals enkele mooie wijnen van het wijnhuis Demarie laten proeven, denk hierbij aan Barolo, Barbaresco, Roero Arneis.

Bij deze exclusieve proeverij zorgen wij ook voor bijpassende hapjes zodat u optimaal de wijn-spijs potentie van deze wijnen kunt ontdekken.

We nodigen u graag uit voor deze exclusieve proeverij op zaterdag 3 juni.

Aanvang van de proeverij is 20.00 uur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.