Union de viticulteurs de la Dordogne l’oie du Perigord Cabernet Sauvignon rosé 2019 Rosé

 6,99

Artikelnummer: 3700898211461 Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

 L’Oie du Périgord Cabernet Sauvignon rosé heeft een elegante roze kleur. De geur is fris met bloemen en aardbeien. In de mond wordt de wijn ervaren als zacht, fris en lekker met vers fruit. De wijn heeft een mooie ronde en harmonieuze afdronk.

Bergerac

De wijngaard ligt in de streek Périgord vlakbij de stad Bergerac en is het bekendste wijngebied uit de Sud-Ouest. Het grenst aan de Bordeaux en de regio maar is geen district van de Bordeaux. Het Bergerac gebied heeft altijd geleden onder de macht van de Bordeaux, dat Bergerac terecht beschouwde als een gevaarlijke concurrent. De laatste tijd is dit wijngebied in opkomst, vooral door toepassingen van moderne technieken maar ook omdat de boeren hun krachten bundelen door veel samen te werken.

Wijngaarden in Périgord

Hugenotenwijn

In de Périgord woonde een grote groep Franse protestanten, die vervolgd werden vanwege hun geloof. Veel van deze protestanten vluchtten weg uit Frankrijk en kwamen onder andere naar Nederland. Ze staan bij ons bekend als de hugenoten. Deze hugenoten wilden in hun nieuwe woonomgeving wel de wijnen van de eigen streek blijven drinken. Hierdoor ontstond een levendige handel in wijnen uit Bergerac. Nederland is dan ook de grootste afnemer van Bergerac.

Extra informatie

Alcohol %

13.0

Wijnkleur

Rosé

Land van herkomst

Producent

Union de viticulteurs de la Dordogne

Hoeveelheid verpakking

6

Jaargang

2019

Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.