Borgo Macereto Musica Chianti Rufina Riserva DOCG 2018 Rood

 25,50

Op voorraad

Beschrijving

Achtergrond

Musica Chianti Rufina Riserva DOCG wordt gemaakt door de wijnboerderij Borgo Macereto. Deze wijnboerderij heeft zo’n 20 hectare grond gelegen op de heuvels tussen de gebieden Mugello en Valdisieve in Italië. Van het landgoed is 6 hectare bestemd voor wijngaarden, 3 hectare voor olijfgaarden en de rest is verdeeld tussen weide en bossen. Het verbouwen van druiven begon in 2014 toen de familie Foscarini het landgoed kocht en besloot om van een deel van het land wijngaarden te maken. Het streven van deze wijnboerderij is om biologische wijnen te maken van hoge kwaliteit.

De druiven worden met de hand geoogst. Daarna vindt de fermentatie plaats in stalen tanks met een gecontroleerde temperatuur tussen de 28 en 30°C . De maceratie van de schil duurt ongeveer 20 dagen. Hierna wordt de wijn voor 8 maanden gerijpt in stalen vaten, vervolgens voor 12 maanden in Frans Eiken vaten en tot slot voor minimaal 6 maanden in de fles.

Deze wijn is DOCG gecertificeerd.

Wijneigenschappen

Deze wijn is gemaakt van de druif Sangiovese en heeft een steenrode kleur. De wijn heeft aroma’s van rood fruit, bramen, viooltjes, koffie en leer. De combinatie van deze aroma’s zorgen voor een krachtige en frisse smaak.

Serveertips

Perfect te combineren met gestoofd wild, steak en gegrild vlees.

Extra informatie

Alcohol %

14.0

Wijnkleur

Rood

Land van herkomst

Producent

Borgo Macereto

Hoeveelheid verpakking

6

Jaargang

2018

Inhoud

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.