Beschrijving
Achtergrond
Perdono IGT wordt gemaakt door de wijnboerderij Borgo Macereto. Deze wijnboerderij heeft zo’n 20 hectare grond gelegen op de heuvels tussen de gebieden Mugello en Valdisieve in Italië. Van het landgoed is 6 hectare bestemd voor wijngaarden, 3 hectare voor olijfgaarden en de rest is verdeeld tussen weide en bossen. Het verbouwen van druiven begon in 2014 toen de familie Foscarini het landgoed kocht en besloot om van een deel van het land wijngaarden te maken. Het streven van deze wijnboerderij is om biologische wijnen te maken van hoge kwaliteit.
De druiven worden met de hand geoogst. De fermentatie vindt plaats onder een gecontroleerde temperatuur door middel van koelbanden die aanwezig zijn op de wijnvaten bij temperaturen van maximaal 18ºC. Hierna wordt de wijn voor 6 maanden gerijpt in stalen tanks.
Wijneigenschappen
Deze wijn is gemaakt van de druif Gamay en heeft een intense kleur. De wijn heeft aroma’s van wilde aardbeien, frambozen, granaatappel, cyclamen en viooltjes. De combinatie van deze aroma’s zorgen voor een evenwichtige, frisse en fruitige smaak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.