Beschrijving
Achtergrond
Pezza Del Vado wordt gemaakt door Villa Schinosa. Een eeuwenoude karakteristieke wijnboerderij (gebouwd in 1884), idyllisch gelegen aan het einde van een lange oprijlaan net buiten Trani, een plaatsje tussen Foggia en Bari aan de Adriatische kust in Zuid Italië. De streek Puglia heeft een uitstekende bodemstructuur, samengesteld uit rots, leisteen en kalk, die gecombineerd met het uitzonderlijke microklimaat, warme zomers en milde wintermaanden, fantastische mogelijkheden geeft voor bijzondere wijnen. Villa Schinosa heeft in totaal een oppervlakte van circa 200 hectare grond. Naast druivenranken worden er ook olijfbomen en amandelbomen aangeplant. Eigenaar Don Fernando Capece Minutolo dei Duchi di San Valentino en zijn zoon Corrado staan in Italië bekend als gepassioneerde en vernieuwende vaklui op het gebied van wijnbereiding. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 70 meter Boven de zeespiegel.
De druiven worden i.v.m. de warmte s’ nachts en s’ morgens vroeg geplukt en komen zo koel en dus onder ideale omstandigheden naar de wijnpersen. Na een zachte druk van de druiven wordt de most afgekoeld tot 10°C om de rassenaroma’s beter te behouden en een natuurlijke klaring van de most zelf te verkrijgen. De fermentatie vindt plaats in roestvrij staal bij een gecontroleerde temperatuur van 15°C.
Wijneigenschappen
Deze wijn is voor 60% gemaakt uit de druif Chardonnay en voor 40% uit de druif Bombino Bianco. De combinatie van deze druiven zorgen voor een strogele kleur met groenachtige en gouden reflecties. De wijn heeft aroma’s van rijp fruit. Deze aroma’s zorgen voor een frisse, elegante en goed uitgebalanceerde smaak met lichte aromatische tonen.
Serveertips
Perfect te combineren met gerechten op basis van vis, groenten, wit vlees en verse kazen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.