Beschrijving
Achtergrond
Deze wijn wordt gemaakt door het wijnhuis Finca Museum. Dit wijnhuis bevindt zich in Cigales, een gebied dat oorspronkelijk bekend stond om zijn roséwijnen. De arme kiezelachtige bodems op een gemiddelde hoogte van 600 meter geven de druiven een hoge zuurgraad en een lichte mineraliteit. Eind jaren 90 besloot Grupo Barón de Ley uit te breiden buiten de Rioja DOCa. Na een uitgebreide verkenning van verschillende regio’s, viel hun oog op Cigales DO, een gebied met een lange traditie van wijnbouw en eeuwenoude wijngaarden die verlaten waren. Manager Tomás Jurío nam zijn tijd en selecteerde de juiste wijngaarden voor Finca Museum. Dat landbouwingenieur Tomás Jurío aan het roer van Finca Museum staat, spreekt boekdelen over het belang van de wijngaarden. Hij zorgde ervoor dat Finca Museum in twintig jaar tijd hét toonaangevend wijnhuis van de regio is geworden.
Na handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en vergist in roestvrijstalen vaten op een temperatuur van 29°C. De wijn rijpt vervolgens 22 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Na het bottelen rust hij nog 15 maanden in de kelder.
Wijneigenschappen
Deze wijn wordt gemaakt van de druif Tempranillo en heeft een diepe kersenkleur. De wijn heeft aroma’s van rood fruit, aalbessen, veenbessen zoethout en toast. De wijn is zeer Atlantisch van karakter met een mooie mineraliteit. De afdronk is zeer lang met hints van geroosterde hazelnoot.
Serveertips
Perfect te combineren met wild, rood vlees en kalfsvlees.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.