Beschrijving
Achtergrond
Laghiglione wordt gemaakt door Villa Schinosa. Een eeuwenoude karakteristieke wijnboerderij (gebouwd in 1884), idyllisch gelegen aan het einde van een lange oprijlaan net buiten Trani, een plaatsje tussen Foggia en Bari aan de Adriatische kust in Zuid Italië. De streek Puglia heeft een uitstekende bodemstructuur, samengesteld uit rots, leisteen en kalk, die gecombineerd met het uitzonderlijke microklimaat, warme zomers en milde wintermaanden, fantastische mogelijkheden geeft voor bijzondere wijnen. Villa Schinosa heeft in totaal een oppervlakte van circa 200 hectare grond. Naast druivenranken worden er ook olijfbomen en amandelbomen aangeplant. Eigenaar Don Fernando Capece Minutolo dei Duchi di San Valentino en zijn zoon Corrado staan in Italië bekend als gepassioneerde en vernieuwende vaklui op het gebied van wijnbereiding. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 70 meter Boven de zeespiegel.
De druiven worden i.v.m. de warmte s’ nachts en s’ morgens vroeg geplukt en komen zo koel en dus onder ideale omstandigheden naar de wijnpersen. Hierna vindt de maceratie plaats onder een lage temperatuur en duurt de vinificatie ongeveer 15 dagen. Na enkele maanden in tanks van verglaasd beton, rijpt de wijn verder voor 6-8 maanden in Slavonisch eikenhouten vaten.
Wijneigenschappen
Deze wijn is voor 60% gemaakt uit de druif Primitivo en voor 40% uit de druif Syrah. De combinatie van deze druiven zorgen voor een intense robijnrode kleur met een violetkleurige schijn. De wijn heeft aroma’s van rijp fruit en kruiden. Deze aroma’s zorgen voor een zachte en elegante smaak met een lange fruitige afdronk.
Serveertips
Perfect te combineren met rood vlees en oude kazen. Wordt het beste geserveerd op een temperatuur van 18°C.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.