Recept van de dag: Semifreddo met Limoncello en Basilicum
Ingrediënten 4 personen
100 g bloemsuiker
10 cl water
5 cl limoncello
4 eieren op kamertemperatuur
1 bussel basilicum
20 cl slagroom
Verder heb je nodig
Siliconen bakvorm voor muffins.
-Verwarm de suiker met het water in een steelpan op heel zacht vuur tot de suiker is gesmolten.
-Voeg de eigelen toe en klop enkele minuten krachtig door tot de bereiding schuimig en in volume verdubbeld is.
-Giet in een kom en laat afkoelen.
-Klop ondertussen de eiwitten heel stijf en klop ook de room op.
-Doe de limoncello bij de eierbereiding, meng en voeg de geklopte room toe.
-Roer er dan voorzichtig de eiwitten onder.
-Voeg een twaalftal fijngehakte basilicumblaadjes toe.
-Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm voor muffins en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
-Ontvorm de semifreddotorentjes op de borden, zet ze 20 min. de koelkast en serveer ze koel, afgewerkt met basilicum.