Recept van de dag: 25 juli
Tomahawk steak van de Barbecue
Ingrediënten 4 personen
1,5 kg Tomahawk steak (inclusief bot)
2 el zout
2 el gerookte paprikapoeder
1 el uienpoeder
3 el rietsuiker
1 tl gemalen zwarte peper
5 g verse rozemarijn
4 knoflooktenen, gepeld
50 g roomboter
2 el olijfolie
1. Haal de tomahawk steak een uur voor het bereiden uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen. Strooi na ongeveer een half uur het zout over de steak heen aan weerszijde.
2. Meng de gerookte paprikapoeder met de uienpoeder en de suiker. Smeer hier de steak mee in. Pak vervolgens de rietsuiker en wrijf dit over het kruidenlaagjes op de steak heen.
3. Maak de Barbecue aan en verschuif de hete kolen naar een kant van de barbecue. Dit doe je zodat je een kant hebt om direct te grillen en een kant hebt om indirect te grillen.
4. Meng de gerookte paprikapoeder met de uienpoeder en de rietsuiker. Smeer hier de steak mee in. Smelt daarna de boter in een pannetje. Voeg hier de knoflook, rozemarijn en olijfolie aan toe.
5. Leg het vlees eerst boven het indirecte gedeelte. Voorzie het vlees van een kerntemperatuurmeter.
6. Grill het vlees op de ene kant tot de kerntemperatuur 30 graden is. Keer het vlees vervolgens om en grill tot kerntemperatuur 50 graden is. Dit duur in totaal 15-25 minuten. Smeer geregeld in met het botermengsel met een kwastje.
7. Grill dan de steak aan weerszijde ongeveer een minuut op het directe gedeelte.
Smakelijk eten!!
Serveer hierbij onze nieuwe aanwinst Grill Master’s choice red.