Beschrijving
Achtergrond
Il Borgo Pinot Nero IGT Toscana wordt gemaakt door de wijnboerderij Borgo Macereto. Deze wijnboerderij heeft zo’n 20 hectare grond gelegen op de heuvels tussen de gebieden Mugello en Valdisieve in Italië. Van het landgoed is 6 hectare bestemd voor wijngaarden, 3 hectare voor olijfgaarden en de rest is verdeeld tussen weide en bossen. Het verbouwen van druiven begon in 2014 toen de familie Foscarini het landgoed kocht en besloot om van een deel van het land wijngaarden te maken. Het streven van deze wijnboerderij is om biologische wijnen te maken van hoge kwaliteit.
De druiven worden met de hand geoogst. Hierna worden ze eenmaal ontsteeld en gekneusd, daarna worden ze gevinifeerd in Frans Eiken vaten op een temperatuur van 28°C. De maceratie van de schil duurt ongeveer 18 dagen. Tot slot wordt de wijn voor 12 maanden gerijpt in Frans Eiken vaten en voor minimaal 6 maanden in de fles.
Deze wijn is IGT gecertificeerd.
Wijneigenschappen
Deze wijn is gemaakt van de druif Pinot Nero en heeft een robijnrode kleur. De wijn heeft aroma’s van kersen, bramen, leer en witte chocolade met een onderliggende kruidigheid. De combinatie van deze aroma’s zorgen voor een bloemige, frisse en kruidige smaak met een lange afdronk.
Serveertips
Perfect te combineren bij wild, lichte kazen of eend met sinaasappel. Wordt het beste geserveerd op een temperatuur van 16-18°C.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.