Recept van de dag 16 Juli

Bretoense Limoentaartjes

Ingrediënten 4 personen

 

3 onbehandelde limoenen (bio)
30 g boter
3 eidooiers
6 Bretoense boterkoekjes
305 ml gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Voorbereiding : (10 min.)
1. Rasp de schil van 2 limoenen (niet het wit). Pers 3 limoenen.
2. Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles overrolt).
3. Smelt de boter op een zacht vuur.
Bereiding = 40 min. + afkoelen + enkele u. in de koelkast
4. Verwarm de oven voor op 160 °C.
5. Meng de gesmolten boter onder de verkruimelde koekjes. Verdeel de koekjesmengeling over 4 taartbodems en druk heel goed aan. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
6. Mix intussen de eidooiers en de gecondenseerde melk tot een gladde massa. Voeg het limoensap en de limoenzeste toe (laat een beetje over voor de afwerking).
7. Verdeel het eiermengsel over de taartbodems en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de taartjes uit de oven en laat volledig afkoelen. Laat de taartjes daarna enkele u. opstijven in de koelkast. Werk af met de rest van de limoenzeste.

Serveer hier een heerlijke Limoncello bij.

Smakelijk eten!!

Geef een reactie