fbpx

Recept van de dag 17 juli

Salade Niçoise

Ingrediënten 4 personen

8 kleine Roseval-aardappelen.
200 gram haricots verts.
4 eieren.
200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten.
2 kroppen sla.
2 blikjes tonijnmoten op olijfolie.
2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit.
8 ansjovisfilet.
zeezout en versgemalen peper.1 theelepel dijon-mosterd.2 eetlepels citroensap.
1 knoflookteen.

Voorbereiding

Boen de aardappelen schoon.Kook ze in ruim water in de schil in 15-20 minuten beetgaar.Mak de haricots verts schoon en kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water met wat zout.Giet ze af en spoel ze na met koud water.Kook de eieren in ca. 5 minuten hard.Laat ze onder koud water schrikken,pel ze en snijd ze in parten.Was de tomaten en halveer ze.Pluk de knapperige blaatjes uit het hart van de sla;de rest wordt niet gebruikt.Giet de tonijn af (bewaar de olie)en verdeel de moten in niet al te kleine stukken.

Bereidingswijze

Verdeel de sla,aardappel,haricots verts,tonijn,ei,tomaat en olijven over 4 borden.Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper.Klop de tonijnolie,mosterd en het citroensap door elkaar.Pel de knoflook en pers hem boven de dressing uit.Roer de dressing door en schep hem over de salade

Serveertip

Lekker met knapperig (stok)brood met roomboter.

En een glas Javier Asensio Sauvignon blanc Chardonnay.

Bron Smulweb.

Geef een reactie