De perfecte wijn bij asperges

Het voorjaar komt eraan!
Na maanden van winterse kou en heel veel regen werden we de afgelopen tijd getrakteerd op wat meer zon en dagen die langzaam lengen, het voorjaar komt eraan! En wij mensen willen erop uit, naar buiten! Ons koesteren in de voorjaarszon en genieten van de natuur die langzaam ontwaakt. Maar de komst van het voorjaar betekent niet alleen lammetjes in de wei en bloesem die aan de bomen ontluikt, het is ook de tijd van het witte goud: asperges!

Asperges
Het aspergeseizoen is kort, vanaf pakweg half maart tot eind juni, en misschien is dat wel één van de redenen waarom de ranke witte groente zo populair is bij velen. Er zijn vele verschillende bereidingswijzen voor asperges, van de klassieke variant met ham, ei en een botersausje tot een gegrilde versie met bijvoorbeeld paddenstoelen en walnoten.

De perfecte wijn
Om het subtiele bittertje en de natuurlijke zoetheid van asperges optimaal tot hun recht te laten komen, is niet alleen het juiste recept van belang, maar ook de wijn die je bij je maaltijd kiest. Alleen met de perfecte wijn maak je immers van de koningin der groenten een waar feestmaal! Maar welke wijn past bij asperges? We doen graag een paar mooie suggesties.

Casa Santos Lima Quinta da Espiga Branco 2022 Wit
Een eerste aanrader is de Quinta da Espiga, die wordt geproduceerd door het wijnhuis Casa Santos Lima, zo’n veertig kilometer ten noorden van Lissabon. Eind negentiende eeuw behoorde dit wijnhuis al tot een van de grootste producenten en exporteurs van Portugal. Sinds 1996 begon het wijnhuis met het bottelen van hun eigen wijnmerken, die onmiddellijk een groot succes werden, zowel nationaal als internationaal.
De Quinta da Espiga heeft een bleekgele kleur en aroma’s van exotisch  fruit zoals citrus en mango, die voor een soepele, fruitige en harmonieuze smaak zorgen. Deze wijn is heerlijk als aperitief, maar ook perfect te combineren met vis- of lichte witvleesgerechten en aspergegerechten.

Cave St. Martin Rivaner 2021 Wit
Als tweede suggestie hebben we de Cave St. Martin Rivaner. Deze wijn wordt gemaakt door het wijnhuis Caves St Martin, gelegen in Remich in Luxemburg. Bij Caves St. Martin staat passie en authenticiteit voorop. De Rivaner druiven worden met de hand geplukt en vergist in RVS vaten onder een gecontroleerde temperatuur. Deze druif heeft aroma’s van perzik, abrikoos, peer, appel en een vleugje muskaat, die de wijn een frisse, fruitige en bloemige smaak geven. Deze fruitige frisheid maakt van de St. Martin Rivaner niet alleen een heerlijke wijn voor bij je asperges, maar ook zeer geschikt om te combineren met diverse nagerechten.

Les Frères Laffitte Domaine du Cerf Blanc 2022 Wit
Als laatste adviseren we graag de Domaine du Cerf. Deze wijn wordt geproduceerd door het wijnhuis Les Frères Laffitte dat door de broers Christophe en Sébastien uit Gascogne wordt gerund. Het wijnhuis is een echt familiebedrijf dat al eeuwenlang van vader op zoon overgaat. De broers hebben tot nu toe vijf wijnmerken ontworpen en ontwikkeld, waaronder de Domaine du Cerf. Deze wijn bestaat voor 80% uit de druif Colombard en voor 20% uit de druif Sauvignon. De wijn heeft een fantastische lichtgele kleur en aroma’s van abrikoos, witte perzik, citrus, kiwi en grapefruit en is daarom een wijn die perfect te combineren is met vismaaltijden, maar ook een echte aanrader voor bij je asperges.

Aanbieding
Om het allemaal nóg aantrekkelijker te maken heeft WerVin een fijne en zeer smakelijke aanbieding* bedacht: je kunt zelf gedurende het hele aankomende aspergeseizoen een doos met zes flessen wijn samenstellen waarbij je een keuze of combinatie naar jouw wens maakt uit/met de drie bovengenoemde wijnen. Het door jou zelf samengestelde doosje wijn is met een vaste prijs van € 42,50 niet alleen zeer vriendelijk geprijsd, je krijgt er ook nog eens een tegoedbon bij voor een pond heerlijke asperges! Tegen inlevering van die tegoedbon ontvang  je tijdens het aspergeseizoen een pond verse asperges bij boerderijwinkel Groenten uit Nieuwstadt.

Tot gauw!
Wij begrijpen heel goed dat je nauwelijks kunt wachten om jezelf op dit culinaire cadeau te trakteren, dus de tegoedbonnen liggen klaar en de wijn staat te popelen in de schappen. Tot gauw!

Geschreven door: Yvonne Franssen *Deze aanbieding is uitsluitend geldig in de slijterij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie