Recept van de dag: 10 juli Entrecote met Chimichurri

Ingrediënten 4 personen

Entrecote
4 entrecotes
2 el zonnebloemolie
versgemalen peper en zout

Chimichurri
5 g verse koriander
10 g verse peterselie
1 knoflookteen, gepeld en fijn gesneden
1 Spaanse rode peper
2 el olijfolie
1 el rode wijn azijn
1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
1 sjalot, gesnipperd
versgemalen peper en zout.

Verder heb je nodig: Grillpan.

Bereidingswijze

1. Haal de entrecotes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2. Maal de koriander, peterselie, knoflook en rode peper in de Keukenmachine. De structuur mag grof blijven.
3. Meng hier de olijfolie, rode wijn azijn, tomaat, sjalot, peper en zout doorheen.
4. Verhit de grillpan.
5. Smeer de entrecotes in met olijfolie, peper en zout.
6. Grill het de entrecotes 2 min aan elke kant.
7. Snijd de entrecotes in plakken en serveer met de chimichurri.

Smakelijk eten!!

Geef een reactie