Recept van de dag: 23 Juli
Knapperig Knoflookbrood
Ingrediënten 4 personen
1 grote baguette/ciabatta –
2 teentjes knoflook, gehakt/geperst –
2 eetl. olijfolie –
2 eetl. gehakte verse peterselie –
2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde –
2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde.
1/2 theel paprika poeder –
2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas.
Verhit de oven voor op 180 C. Meng knoflook en olie in een schaaltje. In een ander schaaltje de kruiden mengen met de kaas, goed mengen.
Het brood insnijden, ongeveer 10 dikke plakken, niet helemaal insnijden. De snijkanten van het brood besmeren met knoflook olie, bestrooien met het kruiden mengsel. Het brood in aluminiumfolie wikkelen en afbakken in de oven, 10-15 minuten. Onmiddellijk serveren.
Om in te vriezen
Maar in plaats van het brood te wikkelen in aluminium folie, in plastic wikkelen en invriezen. Om te bereiden, uit plastic folie halen en in aluminim folie afbakken in een voorverwarmde oven op 180 C, 25-30 minuten.
Smakelijk eten!!