fbpx

Recept van de dag 25 Juni Griekse Kipspiezen

Ingrediënten 4 personen

1,5 kg kipfilet
Voor de marinade:
1,5 – 2 dl olijfolie of zonnebloemolie
5 knoflookteentjes, geperst
2 el oregano
1 tl dille
2 tl citroensap
1 tl paprikapoeder
1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes)
1 rode ui, zeer fijgehakt

Verder heb je nodig

Circa 15 sate stokjes, schaal waar de sate stokjes liggen in kunnen marineren, knoflookpers, snijplank, mes, BBQ,

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor de marinade goed mengen
De kipfilet in lange repen knippen (ik gebruik altijd een vleesschaar, want dat vind ik veel sneller gaan dan snijden)
De repen kipfilet zigzaggend op de sate prikkers doen (op deze manier voorkom je dat er rauwe kipfilet tussen de stukjes in zit zonder dat deze extra lang hoeft te grillen)
Als alle kipfilet op de stokjes zit kunnen deze lekker gemarineerd worden
Zet de schaal in de koelkast en laat het zeker 8 uur marineren (dit kan je dus heel goed een avond ervoor doen)
Af en toe de stokjes omkeren zodat alle kipfilet goed gemarineerd wordt
Op de BBQ grillen en klaar zijn die overheerlijke spiesen.

Serveertip

Geef er tzaziki of een knoflooksausje bij om het geheel af te maken.
Lekker gevulde champignons of gevulde courgette en stokbrood met kruidenboter.

Bron

Grieks eiland.

Serveer hierbij een heerlijke frisse rosé. Le C de Camplong bijvoorbeeld.

 

 

You may also like...

Geef een reactie