Beschrijving
Vinificatie
Na een intensieve inweekperiode komt de vergisting verder op gang. Als ongeveer 7% alcohol is bereikt, wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol, waarna de wijn bijna 2 jaar rust op houten vasten. Verder rijping vindt plaats op de fles.
Druiven
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Amarela, Tinta Barroca en Tinta Cão
Geur & Smaak
Indrukwekkende zwart paarse kleur met een paarse fonkeling. De geur is overweldigend met intens bosfruit zoals bramen en zwarte bessen, en op de achtgrond kersen en mokka. Het fruit is zoals altijd bij Taylor’s verfijnd en “gefocust”, maar het oogstjaar lijkt er een extra laag en gewicht aan toegevoegd te hebben. Viooltjes, rozenblaadjes en wilde munt zorgen voor een extra dimensie. De smaak is diep, vol en complex met verfijnd fruit en rijpe tannines die zorgen voor een precies en juiste structuur en een spannende, eindeloze afdronk.
Serveersuggestie
Serveer op 16 graden. Walnoten, blauw aderige en andere rijkelijk gearomatiseerde kazen passen uitstekend bij Vintage Port; zo ook gedroogd fruit zoals abrikozen of vijgen. Oudere jaargangen decanteren en minimaal 24 uur voor gebruik rechtop zetten. Open flessen binnen 2 dagen consumeren
Beoordeling wijnrecensent
James Suckling 96/100
Wine Spectator 96/100
Nail Martin 97/100
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.