Beschrijving
Achtergrond
De “Vignerons du Mont Ventoux” wijnmakerij is een coöperatie, die in1924 is opgericht door een
kleine groep wijnboeren die ervoor koos om te gaan samenwerken met als doel de productie en
kwaliteit te verbeteren. Vandaag de dag, telt Vignerons du Mont Ventoux 27 medewerkers en 120
wijnbouwers met een totale oppervlakte van 1000 hectare: 750 produceren AOC Ventoux en 250
produceren landwijnen en tafelwijn uit 5 districten: Bedoin, Crillon le Brave, Flassan, Saint-Pierre en
Modène.
De Vignerons du Mont Ventoux (VMV) wijnmakerij in Bedoin is een van de pioniers op het gebied van
hun milieuvriendelijke aanpak, met aandacht voor de sociale verplichtingen, de medewerkers en de
consument. Het wijnhuis is sinds 2001 gecertificeerd met de ISO 9001 norm.
De “Vignerons du Mont (VMV)” wijnhuis is gelegen op een uitzonderlijke locatie met een grote
verscheidenheid aan terroirs in de streek rond de Mont Ventoux, aangewezen als Natural “Biosphere
Reserve”. Een onderscheiding toegekend door de UNESCO vanwege de geografische ligging die de
uitzonderlijke natuurlijke rijkdommen herbergen. De wijngaarden met Gallo-Romeinse ruïnes zijn
getuigen van een lange geschiedenis en liggen sinds de oudheid op de hellingen van de Mont Ventoux
in de omgeving van Bedoin.
De wijnstokken zijn geworteld in het zonovergoten zuid-westen aan de voet van de Mont Ventoux, die
natuurlijke bescherming biedt tegen het binnendringen van de Mistral wind. De hoogte van de
hellingen waarop de wijngaarden zijn geplant varieert tussen 200-500 meter, waardoor de druiven van
deze wijngaarden, heerlijke frisse en fruitige aroma’s aan de wijn leveren.
Korte inweekperiode van de druiven, langzame gisting van de druivenmost bij lage temperatuur van 18-19°C.
Wijneigenschappen
Deze wijn is gemaakt van de druifsoorten Grenache, Cinsault, Carignan en Syrah. De combinatie van deze druifsoorten zorgen voor een zalmroze kleur. De wijn heeft aroma’s van rood fruit, bloemen en Engels snoep. Deze aroma’s zorgen voor een droge, soepele en zachte smaak.
Serveertips
Perfect te combineren met vis, schaaldieren en wit vlees. Wordt het beste geserveerd op een temperatuur van 8-10°C.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.