Proefpakket Ropiteau

 74,99

Op voorraad

Beschrijving

Zeer mooi proefpakket speciaal voor u geselecteerd. Dit pakket bestaat uit 6 flessen Ropiteau Chardonnay en 6 flessen Ropiteau Merlot.

Ropiteau Chardonnay:

De Chardonnay druiven voor deze witte wijn van Ropiteau zijn afkomstig van prachtige wijngaarden te midden in de Pays D’Oc. Daar krijgen de druiven alle invloeden van de zee, vooral koelte van de zeewind. Hierdoor kan wijnmaker Nicolas Burnez een witte Chardonnay maken die ook nog frisheid bevat, nou dat is goed gelukt. In de geur een typische Chardonnay met indrukken van citrus, tropisch fruit en getoaste noten. De smaak is mild droog, met een mooie dikke structuur, veel tropische fruit en wat limoen schil. Gewoon Genieten!!

Ropiteau Merlot:

Wat zacht en verfijnd is deze Merlot van Ropiteau, die afkomstig is uit het mooie wijngebied Pays d’Oc regio rondom Carcassonne en de Haut Languedoc. De oude wijngaard geeft hele rijpe en volle trossen en dat vertaald zich in de wijn als zijde zacht. Na de handmatige oogst rijpt deze Merlot voor een korte periode op eiken houten vaten in de kelders van Ropiteau. Zo krijgt wijnmaker Nicolas Burnez meer diepgang en bijzondere smaken in deze Merlot. In de geur veel tonen van donker fruit en iets van specerijen. In de smaak aangevuld met een kruidige toets en rijpe tannine.

Wijnschrijver Hubrecht Duijker beoordeelde deze wijn zelfs tot Hubrechts Hoerawijnen. Hierbij zijn beschrijving van deze wijn:

Van huisuit is Ropiteau (vroeger Ropiteau Frères) een Bourgogne huis gespecialiseerd in witte wijnen, met vooraan Meursault uit het dorp van vestiging. Maar na te zijn overgenomen door een grote groep is het bedrijf ook Zuid-Franse wijnen gaan voeren, witte zowel als rode, die in de Beaujolais worden gebotteld. Voor de Les Plants Nobles Merlot 2019 kwamen de druiven van 200 tot 400 meter hoge wijngaarden, terwijl een deel van de druiven à la Beaujolais werd vergist. Dit laatste verklaart mede de gulheid van het zwarte fruit, terwijl de ferme wijn bovendien licht gekruid is en ook donkere, laurierachtige nuances heeft.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.