Connemara Whisky de Whisky van de maand februari

De Stokerij Kilbeggan is de oudste gelicentieerde stokerij in Ierland, behoud van de licentie voor het distilleren van whisky op dezelfde locatie en in de dezelfde gebouwen voor 260 jaar.

De distilleerderij ligt aan de oevers van de rivier Brosna, met veel van de toegang tot de drie natuurlijke ingrediënten die nodig zijn voor de distillatie van de whisky-water, graan en turf. In feite, gebruiken we nog steeds het water uit de rivier Brosna om onze whisky vandaag de dag te maken.

Tijdens een bezoek vandaag kunt u ontdekken hoe echte ambachtelijke Ierse whisky gedistilleerd wordt op zijn fijnst is, zoals terug in 1757. Zie voor jezelf de traditionele methode van het distilleren in eiken vaten, fermenteren in Oregon pine (Douglas spar) vaten, en de nieuwe Kilbeggan mout geest die nog steeds voortvloeien uit de 180 jaar oude pot.

Een rondleiding door de Kilbeggan-distilleerderij neemt je mee terug in de tijd om te ontdekken hoe Irish whisky werd gemaakt tijdens de eigendom van John Locke in de distilleerderij in de 19e eeuw voordat je naar het heden werd gebracht waar je Kilbeggan Irish whisky hoort, ruikt en proeft zoals het is gemaakt vandaag. Het perfecte huwelijk van verleden en heden maakt Kilbeggan Distillery een authentieke Ierse ervaring die je niet mag missen.

 

Over Connemara

Connemara Whiskey is een Ierse whiskey met een rokerige smaak door het gebruik van turf tijden het drogen van de groenmout. Daarom is deze malt een buitenbeentje in Ierland. De Connemara Whiskey heeft daarom veel weg van Schotse Islay whisky.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie