Whisky van de maand november 2018

The Finlaggan Single Malt Whisky

 

De foto heeft geen relatie met de Finlaggan-distilleerderij. Hoe dan ook, de Finlaggan-distilleerderij bestaat niet. De whisky die onder deze naam wordt verkocht, is vernoemd naar de residentie van de Lord of the Isles.

Finlaggan is een van de best bewaarde geheimen op het eiland Islay. De distilleerderij die deze whisky produceert, is er heel discreet over. Het karakter van deze uitzonderlijke whisky doet denken aan die van de distilleerderij Lagavulin.

Het Finlaggan-kasteel (nu een ruine) was de residentie van de ‘Lord of the Isles’, die in die tijd Schotland domineerde.

Hier is iets dat ik vond op een forum op het web over Finlaggan:

Ze waarschuwden me dat de waarheid achter dit mysterie een teleurstelling kan zijn.

Hier komt het:

De man die achter het bedrijf zit om Finlaggan whisky te “produceren” (ook verkocht als Ileach whisky), was vroeger in dienst van een van de Islay-distilleerderijen.
Hij koopt de productie van WELKE VAN de Islay-distilleerderijen, die de beste deal biedt op het moment van de aankoop. Dit betekent dat volgende flessen soms niet altijd dezelfde whisky bevatten als een vorige botteling (aangezien het wordt verkocht als een enkele malt, ze worden niet met elkaar gemengd)!

 

De meeste Finlaggan komen echter van Coal Ila en Lagavulin, maar soms ook van Laphroaig …

Dit bevestigt de verschillende smaken van verschillende expertpanels en verklaart waarom het zo geheim is in de whisky-industrie. Het is inderdaad een teleurstelling dat Finlaggan een puur commercieel product lijkt te zijn.

Het resultaat is een goede single malt tegen een lage prijs … Het probleem is dat je nooit zeker weet welke single malt er in je fles zit. “

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie