Nationale Drink Wijn Dag!

Het is bijna weer zo ver, 18 februari is het Nationale Drink Wijn Dag!

Deze Nationale Dag is afkomstig uit Amerika. Hier is National Drink Wine Day erg populair. Het doel van deze Nationale Drink Wijn Dag was ooit om de liefde en gezondheidsvoordelen van wijn te verspreiden en te omarmen. Wijn heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis, relaties en religies. Zo zouden matige wijndrinkers een lager risico hebben op leverziekte, diabetes type II, bepaalde soorten kanker, hartaanval en beroerte. Ook helpt wijn ons te ontspannen en de geest scherp te houden. Verder heeft wijn ook andere voordelen. In combinatie met de juiste maaltijd verbeterd het de smaken van sauzen en kruiden.

Een aantal jaren geleden is er een kleine groep van Nederlandse wijnliefhebbers deze Nationale dag ook gaan vieren. Op Facebook is er dan ook een groep waar allerlei mensen posts plaatsen over wijnen die je zeker eens moet proberen.

Ook wij zijn natuurlijk echte wijnliefhebbers! En laten deze dag zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Neem zelf ook eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment van wijnen en probeer speciaal voor deze dag eens een nieuwe wijn uit.

Geef een reactie