Het voorjaar komt eraan! En voorjaar vraagt om rosé!

We kijken er al weken, misschien zelfs maanden naar uit: de lente! De dagen lengen, fruitbomen staan in bloei en lammetjes dartelen in de wei, de natuur ontwaakt. En met de natuur ontwaken wij, maken we ons los uit onze winterse cocon.  We willen naar buiten! We willen de warmte van de zon voelen op onze nog winters bleke huid. We willen de dorre bladeren van ons terras vegen en de kussens van onze loungesets van de zolder halen. Lekker wegzakken in hun comfortabele behaaglijkheid, genieten van het ontluikende groen in onze tuin of heerlijk beschut in het zonnetje zitten op ons balkon.

En dan wegdromen. Je verheugen op de zomer die eraan zit te komen, de vakantie die in het verschiet ligt. Zie jezelf slenteren door pittoreske Franse dorpjes, geniet in gedachten van het uitzicht vanaf dat ene terras aan de Middellandse Zee. En proef de wijn!

Om de lente te vieren heeft Wijnhandel WerVin een selectie gemaakt van zes heerlijke rosé wijnen die het voorjaar naar je toe brengen, zelfs al vriest het buiten dat het kraakt. Die maken dat je je op een mediterraan terras waant als je alleen nog maar de geur van de wijn opsnuift. De aroma’s van rood fruit en frisse kruiden van Le C de Camplong rosé, of de tonen van perzik en klein rood fruit van de Corail Atlantique.
Zie terwijl je in je eigen achtertuin zit hoe het zonlicht de mooie zalmroze kleur van de Roches Saintes Grenache-Syrah doet oplichten in je glas en laat de licht kruidige smaak van de wijn je meevoeren naar het zuiden van Frankrijk, waar deze wijn wordt gemaakt.
Sluit je ogen en laat je koesteren door de lentezon terwijl je geniet van  de zachte en frisse tonen van de L’Oie du Perigord Cabernet Sauvignon met zijn ronde en harmonieuze afdronk.
Proef eens de Spaanse Viriatus Prieto Picudo met zijn aroma’s van rood fruit, aardbeien en frambozen die zorgen voor een frisse en gebalanceerde smaakbeleving, perfect voor een lentedag. Hoor de ijsblokjes tinkelen in de wijnkoeler terwijl je na een zonnige wandeling met een glas Terra De Lobos, een sprankelende Portugese rosé met een felle kleur en intens frisse smaak op je balkon zit.

Velen van ons hebben het ooit meegemaakt: je bent op vakantie en de stemming is opperbest. Je drinkt ergens op een terras een glas rosé wijn en je weet zeker dat je nog nooit zoiets lekkers hebt geproefd. Dus je neemt er een doosje van mee naar huis om daar te moeten concluderen dat die fantastische wijn als de regen tegen je ramen klettert nog maar van zeer middelmatige kwaliteit blijkt te zijn.
De zes door WerVin gekozen rosé wijnen doen exact het tegenovergestelde: al woedt er buiten een voorjaarsstorm die je terrasmeubilair bij de buren in de tuin doet belanden, met een glas wijn uit WerVins voorjaarsselectie in je hand is het lente. Waar je ook bent.

Dus ben jij ook aan voorjaar toe? Wil je zon in huis?  Bestel dan gauw het proefpakket met daarin zes keer twee flessen rosé van WerVins keuze en toost op de lente!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie