Recept van de dag: 26 Juni Gevulde Dorade van de BBQ
Ingrediënten 4 personen
4 hele dorades
1 tl piripirikruiden
1 el olijfolie
2 tomaten, in plakjes
1 courgette, in plakjes
1 rode ui, in halve ringen
4 laurierblaadjes
4 visklemmen of aluminium grillschalen
Spoel de vis vanbuiten en -binnen onder koud stromend water goed schoon. Dep de vis droog met keukenpapier. Snijd de vis aan de zijkanten drie maal in, van rug naar buik, zo wordt hij sneller gaar.
Meng de piripirikruiden met 1 el olijfolie en besmeer de binnenkant van de dorade met de olie zodat de smaak in de vis en later in de groenten trekt. Vul de dorades met de tomaat, de courgette, de ui en de laurierblaadjes. Besmeer de vissen aan de buitenkant met kruidenolie. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze in de visklemmen of in de aluminium grillbakjes.
Rooster de dorade aan beide kanten op een matig hete Barbecue in 10-15 min. gaar. Serveer eventueel met een partje citroen.
Serveer hierbij La Pochola. Garnacha Blanc van Javier Asensio
Smakelijk eten!!