Whiskey van de maand Januari 2019

Muirhead’s Silver Seal Maturity is een single malt whisky die gemaakt is van een eeuwenoud recept en dat voor minimaal 5 jaar gerijpt heeft in eiken vaten. Een delicaat en zoet aroma met tonen van gerst en peer verwennen de neus. Hetpalet is elegant en zeer goed in balans met hints van vanille en romige chocolade met eik tannine. De afdronk is lang en zoet.

Geschiedenis:

Muirhead’s whisky is opgericht in 1824 in Edinburgh door aanvankelijk een wijnhandelaar, het bedrijf ging al snel blenden en exporteren van Schotse Whisky waaronder hun topmerk Muirhead’s Blue Seal. in de jagen 1920 werdt het bedrijf overgenomen door Macdonald & Muir Distillers wat tegenwoordig bekend is onder de naam Blenmorangie Company, een grote naam in de whisky wereld.

In aanvulling op de Blue Seal hebben zij een aantal ander blends op de markt gebracht genaamd Gold label, Silver label en de Old Maturity. Blue seal groeide uit tot een begrip over de hele wereld, het merk werdt op grote schaal verspreid in de 20e eeuw in Zuid-Amerika, de verenigde staten, afrika, het Midden-Oosten en Europa.

In 2008 werdt Muirhead’s wederom overgenomen door een ander onafhankelijke familie distilleerder die ook eigenaar is van Tulibardine Highland Single Malt distillery, en vandaag de dag is het merk verdeeld in meer dan 30 landen over de hele wereld.

Het merk heeft altijd nog nauwe banden met de Muirhead’s Clan, de geschiedenis van deze clan gaat ver terug in de Schotse geschiedenis, de naam betekend ” Hoofd van de Moor ” of ” Hoogste punt van de moor ” in het Gaelic.

Leuk om te weten:

De Muirhead’s clan was in 1513 de Koninklijke Lijfwacht van koning James IV bij de slag van het gebied Flodden op Branxton Moor waar de stijd van de Schotten tegen de Engelsen. Dit was tevens een van de meest rampzalige gevechten in de Schotse geschiedenis, samen met de Koning en duizenden Schotten is John Muirhead omgekomen.

Nu prijs per fles € 24,99

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie