Wijn van de maand maart

De geschiedenis van Domaine Guinand

 

Dit familiebedrijf, het wijnpakhuis dat werd ingericht in een 16e-eeuws gebouw ligt in het centrum van Saint-Christolt

 

1993

Veld – Guinand

In 1993 ondersteund door hun ouders besluiten ze om onder hun eigen naam te werken. Hun doel is om het beste van hun land te ontdekken, oorspronkelijk ontwikkeld door de Orde van Sint-Jan van Jeruzalem in 1139.

 

Ze verlaten de coöperatieve kelder van hun dorp en zetten hun naam op de flessen. Een kostbare en moeilijke
overgang voor ze, maar zoals hun ouders  met trots zei: “We wilden naar het einde van het product gaan en niet
alleen om onze productie anoniem te houden.

Hoe zeg je dat? Ze wilden hun productie “aanpassen”.

 

1997

Een belangrijk jaar: een gebouw, gelegen onder het familiehuis, is gerenoveerd voor het ouder
worden van het vat en er zijn twee werknemers aangenomen.

 

2000

Er is een schuurtje gebouwd om de flessen op te slaan en de apparatuur te huisvesten.

 

2004

Ontwikkeling van een verkoopkluis beneden het familiehuis, in een 16e-eeuws gebouw.

 

2004

Airconditioning vat kelder voor betere bewaring van wijn.

 

2011

Uitbreiding van het keldergedeelte om beter de kwalitatieve follow-up van onze verschillende
jaargangen te beantwoorden. Deze uitbreiding is gemaakt van stenen van de Pont du Gard
waardoor de esthetische kant gecombineerd kan worden met een betere isolatie van het gebouw.

 

2012

Installatie van zonnepanelen om hun inzet voor een onderbouwde en
milieuvriendelijke landbouw te versterken.

 

Het Domaine verbouwt tegenwoordig 60 hectare op duurzame wijze en de
wijn wordt zowel in Frankrijk als in het buitenland verkocht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie