Wijn van de maand Javier Asensio

Geschiedenis van de wijn Javier Asensio

 

Bodegas Asensio is een wijnmakerij met een lang pad in de wijnwereld sinds 1994, toen ze dit geweldige avontuur begonnen met het uitwerken van verschillende soorten wijnen met behulp van hun eigen druiven.

Sindsdien heeft de grondlegger van het wijnhuis, Javier Asensio, die ook zijn naam aan de wijnen geeft, altijd hard zijn best gedaan, zowel in de wijngaard, essentieel voor een goed product, als in de wijnkelder.

 

In 2014 hebben ze besloten dat dit het juiste moment was voor de generatiewisseling. Sinds dat moment is Nacho Asensio, de zoon van de stichter en zijn collega gedurende al die jaren, de persoon die de leiding heeft over het wijnhuis.

 

Wanneer er een generatiewisseling plaatsvindt, zijn er twee manieren om te volgen: om dezelfde werkfilosofie voort te zetten, of om het bedrijf een nieuwe identiteit te geven die het management van de nieuwe onderneming weerspiegelt. Deze tweede optie is degene die Nacho Asensio heeft gekozen.

 

In dit nieuwe persoonlijke project wilt hij naar de toekomst kijken zonder het verleden te vergeten. Hij wilt dat zowel het verleden als de toekomst worden weerspiegeld in het nieuwe ontwerp van de wijnmakerij en in het nieuwe logo. De walvis is een symbool dat hem herinnert aan zijn overgrootvader, een goede man die op de bemanning van een schip tekende toen hij jong was en onder de indruk kwam van de dag dat hij voor de eerste keer een walvis zag. Hij kon dat majestueuze en nobele dier nooit vergeten en bracht er zijn hele leven lang over door. In die zin vertegenwoordigt de walvis van het logo van zijn voorouders, het verleden, maar de gekleurde en moderne walvis is ook een symbool van het huidige moment.

 

Bij het starten van een nieuw project is het belangrijkste om te weten waar je naartoe wilt, maar het is ook heel belangrijk om niet te vergeten waar je vandaan komt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie