Bier van de maand juli 2018 Dutch Bargain

Dutch Bargain

Special beer for special men

Elke keer wanneer je een flesje van ons overheerlijk Dutch Bargain bier bemachtigt, verliezen wij weer een flesje, dus in tegenstelling tot het gezegde, ben jij altijd de winnaar met een Dutch Bargain bier in je hand.

“Een overeenkomst sluiten bij een pot bier, waar iemand net iets meer voordeel uithaalt dan de andere” Dit Brits gezegde stamt af van de koloniale tijd waar de Nederlanders reeds uitblonken in hun handelsvaardigheden… Die, zo bleek, goed tegen de drank konden. Ons eerste bier, een Imperial Pale Ale, is een ode aan díe handelaars, díe overeenkomsten alsook een knipoog naar de overpopulaire, wij menen zelfs, uitgebuite bierstijl India Pale Ale oftewel IPA.

De eerste Imperial bieren werden ook rond deze tijd gebrouwen, voornamelijk om de Russische Tsaren te imponeren met zware donkere bieren, de Imperial Russian Stout die dubbel zoveel mout en hop bezaten en dus complexer smaakten.

 

Imperial Zeeuws Blond

Dutch Bargain Imperial Zeeuws Blond is een fris citrus en licht fruitig blond bier.

Aan het eind van de slok ontstaat een mooi licht bittertje in de mond.

Het Alcoholpercentage is 7,2%.

Voor de kenners onder ons:

Er is gewerkt met Citra Hops en Sorachi Ace Hops. De gist is Wyeast 1388.

 

Bosbrand IPA Collab 

Bosbrand IPA Collab is een collaboratie met koffiebranderij Bosbrand uit Apeldoorn.
Met deze samenwerking wilden we het cliché doorbreken dat koffiebonen enkel met een stout te combineren is. Samen hebben we een fruitige IPA gebrouwen waarbij we Ethiopische koffiebonen een lichte toast hebben gegeven waardoor we het fruitig karakter van de bonen het meest hebben beandrukt.
Dit combineerden we met een passievrucht fermentatie waardoor we tot deze hele fruitige IPA zijn gekomen. De caramel toetsen van de toasting geven het bier nog een extra dimensie.

 

Dutch Bargain SeaWise

Dutch Bargain SeaWise is een Hefeweizen. Een tarwebier vergist met de Duitse Weihenstephan gist. We hebben een toets van onze zee in Zeeland aangebracht met Zeekraal en een frisse toets voor dit heerlijk zomerse biertje met toevoeging van Verveine. Een bier van 4,3% Alc. Heerlijk verfrissend en dorstlessend.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie