Penderyn – B&T 30 YO Anniversary Ruby Port Cask

 161,99

Uitverkocht

Beschrijving

Achtergrond

Deze whisky wordt geproduceerd door de Penderyn Welsh distillery. Deze distilleerderij is gevestigd op de perfecte plek in het oude dorp van Penderyn. Penderyn Single Malt Whisky uit Wales werd voor het eerst gelanceerd op de dag van St David’s, 1 maart 2004, in aanwezigheid van ZKH Prins Charles, onder toezicht van erkende whisky deskundigen en consumenten. Op Penderyn wordt er slechts een vat per dag van de fijnste gerstemout geest geproduceerd, die wereldwijd worden erkend als een van de mooiste malt whisky’s. Het grootste deel van onze geest gaan in vaten de kelder in, dit ten goede voor het verouderingsproces van de drank. Kleine hoeveelheden worden doorgeschakeld naar de andere bekroonde producten ambacht, zo onderscheid de Penderyn Welsh distilleerderij de massaproductie met de kleinere hoeveelheden. En dit allemaal natuurlijk ten goede van het proces!

Deze whisky heeft een gelimiteerde oplage en is exclusief gemaakt voor het 30-jarige jubileum van importeur Bresser & Timmer. De whisky is gedestilleerd in september 2008 en gebotteld in juli 2023. Er zijn maar slechts 271 flessen van gebotteld.

Proefnotities

Deze whisky heeft aroma’s van  frambozen, cranberry”s, rode bessen, pruimen, rode appels en kruisbessen. Dit wordt in de mond aangevuld met een soepele smaak met tonen van vanille en cacaopoeder. De afdronk is peperig, licht bitter en licht droog.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.