Whisky van de maand juli 2018 Glenalmond Scotch Whisky

NIEUW!

Glenalmond Highland Blended Malt Scotch Whisky

 

Verouderd tot in de perfectie in speciaal geselecteerde bourbon- en sherryvaten. Om Glenalmond te produceren, hebben ze alleen de beste moutsoorten gekozen uit een kleine groep van de beste malt whisky distilleerderijen van Schotland.

Als het zorgvuldig in een vatting wordt geplaatst en wordt bewaard totdat het juiste aroma van smaken is bereikt, kan het resultaat alleen als perfectie worden omschreven.

 

GLENALMOND PROFIEL
HOOGLAND BLENDED MALT SCOTCH WHISKY

 

Glenalmond werd voor het eerst gelanceerd als een acht jaar oude mix van Highland-malts voor Europese markt en is sindsdien verkrijgbaar in een reeks sporadisch uitgebrachte jaargangen. Gezien de naam ervan, bevat de blend mogelijk wel malts uit de regio Perthshire – het dorp Glenalmond ligt niet ver van Glenturret in Crieff.

 

De vlaggenschip botteling van het merk is Glenalmond Everday, een statement zonder leeftijdscategorie, beschreven als een ‘mellow, easy-going dram met honingachtige tonen van beboterde toast’. De kernmarkten zijn Rusland en Italië.

 

GLENALMOND GESCHIEDENIS

Glenalmond was van de eerste merken geproduceerd door de Vintage Malt Whisky Co Ltd in 1992 nadat het bedrijf werd opgericht door Brian Morok, directeur van Morrison Bowmore Distillers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie