Whisky van de maand januari
Jim Beam Double Oak
Ambachtelijk gestookte Bourbon met dubbele rijping op eikenhout
voor een nog intensere smaakbeleving.
Jim Beam, ’s werelds meest gedronken Bourbon, introduceert een nieuwe toevoeging aan haar whisky familie: de langverwachte Jim Beam Double Oak.
Niet één keer, maar zelfs twee keer gerijpt op eikenhouten vaten voor een sterker houtcontact.
Met de Double Oak presenteert Jim Beam een nieuwe kijk op Kentucky Straight Bourbon.
Jim Beam breidt haar aanbod uit met de Double Oak, een premium whisky voor de liefhebber die
op zoek is naar een whisky met exceptionele kwaliteit en intense smaak.
De naam verwijst naar het bijzondere rijpingsproces.
De vakkundig gestookte Bourbon wordt eerst, net zoals alle Kentucky Straight Bourbons van Jim Beam,
gerijpt in vers gebrande vaten van Amerikaans wit eikenhout.
Vervolgens wordt de Bourbon overgegoten in een tweede eikenhouten vat voor verdere rijping.
Dit dubbele rijpingsproces zorgt voor meer en sterker houtcontact. De spirit trekt hierbij de perfect
gebalanceerde dieptes uit het hout. Het resultaat is een whisky met een intens aroma en zachte
smaak.
Een warm welkom van geurige vanille en een vleugje geroosterd hout leidt naar diepere
houtsmaken, verrijkt met tonen van karamel en toffee. De afdronk is opvallend gebalanceerd met een
langdurig verfijnde, kruidige smaak, typerend voor eikenhout. Drink Double Oak on the rocks om de
rijke smaken van de dubbele rijping tot hun recht te laten komen, of mix het in een klassieke whisky
cocktail zoals de signature ‘Double Oak Old Fashioned’.
Fred Noe, die de zevende generatie van Jim Beam Meesterdistilleerders uit zijn familie
vertegenwoordigt, verwelkomt de whisky vol trots: “Mijn familie maakt al langer dan 200 jaar
geschiedenis met de productie van Bourbon. Decennia lang maken we met veel plezier grensverleggende whisky, terwijl we trouw blijven aan de tradities van onze familie.”